Promises of God 50 Bible Quiz Questions and Answers

0
118
open Holy Bible book isolated on white background

We serve the living God that promises and fulfils His promises. God is not like a man that He will promise you and forget. These powerful promises of God 50 Bible Quiz Questions and Answers will inspire you. The promises of the LORD will whip up your faith and give you hope where there is no hope. In this article, I bring you promises of God 50 Bible Quiz Questions and Answers to enhance your Bible knowledge.

Promises of God 50 Bible Quiz Questions and Answers

1. In the Bible, the LORD promised believers not to worry about what to eat or drink in which scripture?
A) John 3:16-17
B) Matthew 16:16
C) Matthew 6:31-33
D) Philippians 14:19
Answer: C) Matthew 6:31-33

2. God promised all Christians to be with us always and even to the end of the age in …….
A) Genesis 11:11
B) Matthew 28:20
C) Luke 12:11
D) Acts 12:38
Answer: B) Matthew 28:20

Related: 40 Years in the Wilderness Bible Quiz Questions

3. Which of the following scriptures captures the promises of God to provide all our needs according to His riches in glory?
A) Psalm 23:1
B) Philippians 4:19
C) 1 Corinthians 13:4
D) Hebrews 11:1
Answer: B) Philippians 4:19

4. “I will never leave you nor forsake you?” can be found in ……
A) Joshua 11:9
B) Romans 18:28
C) Proverbs 13:5-6
D) Hebrews 13:5
Answer: D) Hebrews 13:5

5. To those who believe in the LORD Jesus Christ, the promise of eternal life can be found in which Bible verse?
A) John 3:16-17
B) Matthew 7:17
C) Mark 11:16-17
D) Romans 10:9-17
Answer: A) John 3:16-17

6. “But those who hope in the LORD will renew their strength. They will soar with wings like Eagle, they will run and not grow weary, they will walk and not faint”, can be found in ……
A) Isaiah 40:31
B) Exodus 14:14
C) Psalm 119:105
D) Proverbs 40:31
Answer: A) Isaiah 40:31

7. In the Bible, a new Heaven and a new earth is promised and this can be found in which Book?
A) Revelation 21:1-4
B) Genesis 21:1-4
C) Matthew 24:35
D) 2 Corinthians 5:17
Answer: A) Revelation 21:1-4

8. “I know the plans I have for you; plans to prosper you and not harm you” can be found in ……………
A) Jeremiah 29:11
B) Isaiah 53:11
C) Romans 8:28
D) Ephesians 2:8-9
Answer: A) Jeremiah 29:11

9. Jesus promised His disciples saying “I shall send the Holy Spirit as a helper” and this promise can be found in …..
A) Luke 2:40
B) John 14:26
C) Acts 2:38
D) 1 Corinthians 2:9
Answer: B) John 14:26

10. One amazing thing about the love of God is that it endures forever and this amazing promise to all believers can be found in
A) Psalm 13:6-11
B) Matthew 15:16
C) Psalm 136:1
D) Romans 13:39
Answer: C) Psalm 136:1

11. Whoever believes in our LORD Jesus will eternal life and this assurance of long life can be found in which scripture?
A) 1 John 1:4-7
B) Acts 2:21
C) John 6:47
D) 1 John 4:9
Answer: C) John 6:47

12. The LORD told Moses to tell the Israelites that He would fight for them and they will remain still and hold their peace. This scripture can be found in ………..
A) Exodus 1:14
B) Exodus 14:14
C) Psalm 23:1
D) Proverbs 16:3
Answer: B) Exodus 14:14

13. The pledge that all things work together for the good of those who love God is found in
A) Colossians 3:17
B) Ephesians 2:8-9
C) 1 Corinthians 3:15
D) Romans 8:28
Answer: D) Romans 8:28

14. The Bible tells us that God is faithful and He would not allow any temptation that is beyond us that we cannot handle come to us. This promise can be found in ………….
A) James 3:23
B) Psalm 119:105
C) Corinthians 10:13
D) Galatians 1:10-13
Answer: C) 1 Corinthians 10:13

15. “And the peace of God, which surpasses all understanding, will guard your hearts and understanding”
A) Philippians 4:7
B) Philippians 3:7
C) John 14:27
D) John 4:7
Answer: A) Philippians 4:7

16. “I will instruct you and teach you in the way you should; and I will guide you along the best paths for your life” is a promise of God that can be found in ……
A) Proverbs 2:8
B) 1 Peter 3:8
C) Hebrews 12:12
D) Psalm 32:8
Answer: D) Psalm 32:8

17. It has been said in the Bible that those who seek the LORD will not lack anything good in life and this is found in the Bible according to …….
A) Psalm 84:11
B) Luke 3:28
C) Mark 3:5
D) Hebrews 13:5
Answer: A) Psalm 84:11

18. As Christians, our God has promised to never leave nor forsake us in life and this found in:
A) James 1:12
B) Isaiah 40:29
C) Hebrews 13:5
D) Proverbs 3:5-9

Answer: C) Hebrews 13:5

19. And I give them eternal life, and they shall never perish; neither will anyone snatch them from my hand”. This direct promise by the LORD can be found in ……
A) Matthew 7:7
B) John 10:28
C) 1 John 2:8
D) 2 Corinthians 1:20

Answer: B) John 10:28

20. According to the Bible, the promise of eternal life through Jesus Christ is mentioned in:
A) John 14:6
B) Acts 4:12
C) Romans 6:23
D) 1 John 5:11

Answer: C) Romans 6:23

21. “For all the promises of God in Him are Yes, and in Him Amen, to the glory of God through us”. This can be found in ……
A) 1 Corinthians 2:20
B) 1 Peter 2:9
C) Philippians 3:2
D) 2 Corinthians 1:20

Answer: D) 2 Corinthians 1:20

22. “Whoever dwells in the shelter of the Most High will rest in the shadow of the Almighty. I will say of the LORD, He is my refuge and my fortress, my God, in whom I trust”. This scripture can be found in
A) Psalm 19:1-2
B) Psalm 91:1-2
C) Psalm 1:19-21
D) Psalm 91:12

Answer: B) Psalm 91:1-2

23. According to the Bible, the promise of the Holy Spirit as the Comforter and a guide for all believers in life can be found in ….
A) Mark 16:15
B) Acts 1:8
C) John 16:7-14
D) Matthew 5:15

Answer: C) John 16:7-14

24. God’s pledge of a new heaven and a new earth is described in:
A) Revelation 21:1-4
B) 1 Corinthians 2:9
C) Isaiah 65:17
D) 2 Peter 3:13

Answer: A) Revelation 21:1-4

25. The promise that our sins will be forgiven and remembered no more is in:
A) Isaiah 43:25
B) Jeremiah 29:11
C) 1 John 1:9
D) Colossians 2:13-14

Answer: A) Isaiah 43:25

26. The assurance of God’s faithfulness and mercies being new every morning is in:
A) Lamentations 3:22-23
B) Psalm 145:9
C) 2 Corinthians 1:20
D) Ephesians 2:4-5

Answer: A) Lamentations 3:22-23

27. God’s promise of wisdom to those who ask without doubting is in:
A) James 1:5-6
B) Proverbs 2:6
C) Ecclesiastes 7:12
D) Colossians 2:2-3

Answer: A) James 1:5-6

28. The assurance of God’s presence in times of trouble is in:
A) Psalm 46:1
B) Hebrews 11:1
C) Jeremiah 29:11
D) 1 Peter 5:7

Answer: A) Psalm 46:1

30. The promise of a crown of life for those who endure trials is found in:
A) Revelation 2:10
B) 1 Corinthians 9:25
C) James 1:12
D) 2 Timothy 4:8

Answer: A) Revelation 2:10

31. God’s assurance of giving strength to the weary and increasing the power of the weak is in:
A) Isaiah 40:29-31
B) Philippians 4:13
C) 2 Corinthians 12:9-10
D) Psalm 18:32

Answer: A) Isaiah 40:29-31

32. The promise of God’s peace that surpasses all understanding is in:
A) Philippians 4:6-7
B) Matthew 11:28
C) John 14:27
D) Romans 15:13

Answer: A) Philippians 4:6-7

33. The assurance of God’s guidance and counsel through His Word is in:
A) Psalm 119:105
B) Proverbs 3:5-6
C) John 16:13
D) 2 Timothy 3:16-17

Answer: A) Psalm 119:105

34. God’s promise of healing and restoration is mentioned in:
A) James 5:14-15
B) Mark 11:24
C) 1 Peter 2:24
D) Jeremiah 30:17

Answer: A) James 5:14-15

35. The assurance of God’s provision according to His riches in glory is in:
A) Philippians 4:19
B) Matthew 6:25-26
C) Psalm 23:1
D) Luke 12:24

Answer: A) Philippians 4:19

36. The promise of salvation to all who call upon the name of the Lord is in:
A) Acts 2:21
B) Romans 10:13
C) Ephesians 2:8-9
D) John 3:16

Answer: B) Romans 10:13

37. The scripture “Delight yourself in the LORD and He will give you the desires of your heart” can be found in …………….
A) Psalm 3: 4-7
B) Psalm 42:4
C) Matthew 7:7-8
D) Psalm 37:4

Answer: D) Psalm 37:4

38. The LORD Jesus Christ promised all believers of His resurrection and eternal life for believers is in:
A) John 11:25-26
B) 1 Thessalonians 4:16-17
C) Galatians 3:3
D) 1 Corinthians 15:52

Answer: A) John 11:25-26

39. “What then shall we say to these things? If God is for us, who can be against us?” This can be found in ……..
A) John 3:16
B) John 14:27
C) Romans 8:31
D) Colossians 3:15

Answer: C) Romans 8:31

40. He who did not spare his own Son but gave him up for us all, how will he not also with him graciously give us all things?
A) Romans 8:30
B) Romans 8:32
C) Romans 8:24
D) Proverbs 18:10

Answer: B) Romans 8:32

41. The promised to send the Holy Spirit to all those who believe, repent and are baptized in water can be found in ……..
A) Acts 2:38
B) Matthew 7:7-9
C) Ephesians 1:13-14
D) Acts 2:38

Answer: D) Acts 2:38

42. The LORD will fight for you and you shall hold your peace and remain still. This scripture can be found in the Old Testament according to ……………..
A) Judges 1:17
B) Exodus 14:14
C) Proverbs 8:8
D) Jeremiah 1:10-13

Answer: B) Exodus 14:14

43. The amazing promise of God which tells us that God is still faithful to His word even when we are faithless in our dealings with Him can be found in which scripture in the Bible.
A) Lamentations 3:22-23
B) Jeremiah 29:11
C) James 5:5
D) 2 Timothy 2:13

Answer: D) 2 Timothy 2:13

44. The promise of God which assures us in the Old Testament that He would make a way for us in the wilderness and streams in the wasteland is in:
A) Levitus 5:28
B) Jeremiah 29:11
C) Isaiah 43:19
D) Proverbs 3:5-6

Answer: C) Isaiah 43:19

45. His strength is made perfect in our weaknesses and this can be found in which verse in the Bible?
A) 1 Peter 3:3-7
B) Philippians 4:13
C) 2 Corinthians 12:9
D) Psalm 18:32

Answer: C) 2 Corinthians 12:9

46. We are told and assured in the Bible that the righteous will never be forsaken and their children never beg for bread in life. This scripture of assurance can be found in:
A) Proverbs 25:5
B) Psalm 37:25
C) Matthew 12:33
D) Philippians 3:19

Answer: B) Psalm 37:25

47. Our Lord Jesus Christ has promised to guide us the paths of life and this can be found in which scripture:
A) Isaiah 30:21
B) Psalm 32:8
C) Proverbs 3:5-6
D) 1 John 2:5

Answer: C) Proverbs 3:5-6

48. The Assurance of God’s protection from the evil one is found in:
A) 1 Peter 5:8
B) Acts 6:10-11
C) Psalm 121:7-8
D) 2 Thessalonians 3:3

Answer: D) 2 Thessalonians 3:3

49. In the Bible the promise of God’s peace that transcends all understanding is mentioned in:
A) Romans 4:7
B) John 16:33
C) Philippians 4:7
D) Isaiah 26:3

Answer: C) Philippians 4:7

50. The assurance of God that all things work together for good for those who love Him is in:
A) Ephesians 3:20
B) 1 Corinthians 2:9
C) Romans 8:28
D) Philippians 4:13

Answer: C) Romans 8:28

Congratulations upon answering to the last question. How many of the promises of God 50 Bible quiz questions and answers did you score right? Tell us your score by commenting on the comment session.

People Also Read:

1. General Bible Quiz Questions And Answers

2. Test Your General Bible Knowledge Question Riddles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine + seven =