21 Trivia Bible Quiz Questions And Answers From Jude

0
72
Advertisement

The Book of Jude, though very short, contains interesting and deeper messages for Christian living. Apostle Jude wrote this epistle to encourage the believers and to draw their attention to serious matters affecting the Christian faith. Can you try your hands on these 21 trivia Bible quiz questions and answers from Jude? Pick pen and paper and mark your answers after each question and comment with your score.

21 Trivia Bible Quiz Questions And Answers From Jude

1.According Jude 1:1, Jude is both a ……… and a ……of James
A.Apostle and a Carpenter
B.Pharisee and Physician
C.Servant and brother
D.Author and personal assistant
Ans. C. Servant and brother

2.Which of the following is true about the book of Jude?
A.It has 3 short chapters
B.It is the 65th Book in the entire Bible
C.Jude told the believers to manage false teachers
D.The book of Jude was authored by Jude and James.
Ans. B. It is the 65th Book in the entire Bible

3.By relation, Jude is the half brother of ……………………..
A.Nichodemus
B.Jesus Christ
C.Simon
D.James
Ans. B. Jesus Christ

Advertisement

4.The Book of Jude has how many chapters in the Bible?
A.One Chapter
B.Two Chapters
C.Three Chapters
D.Four Chapters
Ans. A. One Chapter

5.It is believed that the Book of Jude was written to Jewish Christians in …….
A.Ephesus
B.Corinthians
C.Galatians
D.Asia Minor
Ans. D. Asia Minor

6.According to Jude 1:1, the epistle of Jude was addressed to those who are ….
A.Called, Loved and kept by Jesus Christ.
B.Saved, baptized and commissioned by Jesus
C.Converted, criticized and condemned
D.Loved, saved by grace and called into leadership
Ans. A. Called, loved and kept by Jesus Christ.

7.Earlier, Jude had wanted to focus his writing on ……… but changed it due to current pressing issues.
A.Keeping the Christian faith
B.False prophets and their teachings
C.Operation snatch people from hell fire
D.Salvation of the believer
Ans. D. Salvation of the believer

8.All the following are true about Jude in his epistle except?
A.Everyone knew about the troubles of the church and kept quiet except Jude
B.He did not make reference to Old Testament books in his epistle
C.Jude could be likened to a Christian apologist
D.He was in prison when he wrote to encourage the church
Ans. D. He was in prison when he wrote to encourage the church.

9.The central theme of Jude’s epistle therefore focuses on
A.Keeping the Christian faith
B.False prophets and their teachings
C.Operation snatch people from hell fire
D.Salvation of the believer
Ans. A. Keeping the Christian faith

10.Jude was compelled to write to the believers in the church to …………
A.Reject and criticize false teachers
B.Contend for the faith
C.Rebel against falsehood
D.Separate themselves from ungodly men
Ans. B. Contend for the faith.

11.According to James 1:3, the Christian faith was first received by
A.Gentile converts in the church
B.Pharisees and scribes
C.Godly and holy men
D.Bond servants in chains
Ans. C. Godly and holy men

12.Jude wrote in Jude 1:4 that certain individuals whose condemnation was written long ago …..
A.have secretly slipped into the church
B.Destroyed the faith of others
C.Have taken advantage over the vulnerable
D.Have risen into church leadership
Ans. A. Have secretly slipped into the church

13.Which of the following is not true about the individuals who were destroying the church? (Jude 1:4)
A.They were ungodly people.
B.They perverted the grace of God for immoral acts
C.They denied Jesus Christ as the sovereign LORD
D.They condemned healing and working of miracles
Ans. D. They condemned healing and working of miracles

14.Jude made reference to all the following Old Testament events except…
A.Jacob deceiving his father to steal Esau’s blessings
B.Sodom and Gomorrah as bad examples
C.Deliverance of the LORD of the Jews from Egypt
D.The fall of angels from their positions
Ans. A. Jacob deceiving his father to steal Esau’s blessings

15.What happened to fallen angels who did not keep their positions? (Jude 1:6)
A.They were questioned and given queries
B.They returned to their positions after few days
C.They were sorry for abandoning their post
D.They were in chains awaiting judgment
Ans. D. They were with in chains and awaiting judgment.

16.The archangel that rebuked the devil over the body of Moses was called ….
A.Cherubim
B.Michael
C.Gabriel
D.Philemon
Ans. B. Michael

17.According to Jude 1:11, Jude made references to all the following people’s past mistakes except …..
A.The ways of Cain
B.Balaam’s error
C.David’s murder of Uriah
D.Korah’s rebellion
Ans. C. David’s murder of Uriah

18.In Jude 1:14, which of these Old Testament characters prophesied about the end of godless people?
A.Isaiah
B.Jeremiah
C.Enoch
D.Noah
Ans. C. Enoch

19.What is the prophecy about in Jude 1:14?
A.A strong nation will soon arise
B.The LORD will soon come to judge the ungodly
C.The wicked shall not flourish forever
D.The false prophets and teachers will soon see disgrace
Ans. B. The LORD will soon come to judge the ungodly

20.Which of these is not a characteristics of the ungodly people described in Jude 1:12
A.They are shepherds that feed themselves
B.They are clouds without rain
C.They are wild waves of the sea
D.They feed on the blood of animals
Ans. D. They feed on the blood of animals

21.In Jude 1:17-19, the Apostles of Jesus Christ earlier foretold the signs of the end times as the following except
A.Scoffers with ungodly desires
B.Power drank and materialistic followers
C.People who bring division among believers
D.A people of natural instinct without the Holy Spirit
Ans. B. Power drank and materialistic followers

Were these 21 Trivia Bible Quiz Questions And Answers From Jude helpful? What was your score?

Before you leave, read also,

9 Women in the Bible that saved their families and nations.

21 Ways to Know Your Church Will Soon Collapse

Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one + 1 =